40dagentijd

Van Aswoensdag tot Paaszondag

Buggy

Optimisme is mooi. Het laat je dingen zien die nog niet bestaan. Maar je rekent er op, vast, het komt er van! Daar dacht ik aan toen ik omhoog liep, voetje voor voetje, langs een ijzig glad bosbouwerspad in de Elzas. Sporen van een zware trekker gingen me voor. Hier een daar begon een bevroren stroompje water wat te druppen. En dan, gespijkerd tegen een boom: een bordje met een buggy. Dit is een pad voor ouders en kinderen. Kinderen in een wandelwagen zelfs. Sentier poussettes pad voor duwkarren.

Stilzitten nu, in een buggy: wel heel erg koud. Een buggy duwen? Dat mag dan wel een buggy-4WD zijn. En die vrolijke mensen achter de buggy, ik zie ze in gedachten al glibberen, en na elke paar stappen bepalen: welke kant van het pad is het gemakkelijkst?

Ondertussen: dankzij dat plaatje zag ik ook het voorjaar al komen. Wat een bijzondere uitzichten geef je je kind dan mee! Wat een rare bomen, en onverwachte bochten en hoeken en gaten en grotten. Dat komt, vast, straks, als het echt voorjaar is.

En nu je het zegt: ik hoor de mezen al van voorjaar zingen. Blijf het pad voor de buggy zoeken. Waar kinderen vrij kunnen leven. Waar mensen samen gaan. Soms heb je zo’n plaatje nodig om optimistisch te blijven. Een hele wereld begaanbaar voor buggies!

(c) Roel

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Dineke 19 maart 2018

    Mooi beeld, Roel! En de kinderen hebben op hun ooghoogte ook nog eens een heel ander ‘uitzicht’ dan wij, grote mensen! Op naar de lente…

© 2020 40dagentijd

Thema door Anders Norén