40dagentijd

Van Aswoensdag tot Paaszondag

Je leven geven

Ieder jaar merk ik in de weken voor Pasen dat het best moeilijk is om je in te denken wat de leerlingen van Jezus hebben meegemaakt. De toenemende vijandigheid van de mensen om Jezus heen, de gevangenneming en de rechtspraak, en vervolgens de kruisiging.

Het is voor ons moeilijk in te denken omdat wij immers weten  dat het ‘goed’ afloopt. We hebben voorkennis. Omdat wij weten dat Goede Vrijdag gevolgd wordt door Pasen, kunnen we ons haast niet voorstellen hoe wanhopig de mensen om Jezus heen moeten zijn geweest. Ze hielden van hem en moesten machteloos toekijken wat hem overkwam.

De zanger Stef Bos heeft daarover een indrukwekkend lied gemaakt. Het gaat over de moeder van Jezus, over Maria. Zij denkt terug aan de tijd dat hij een klein kind was en ze zou de tijd terug willen draaien.

En ik verlang naar de dagen
dat je niets en niemand was.
Te klein om heel de wereld
te veroveren.
Ik zou mijn leven geven
om nog een keer voor een dag
het licht te zien in jouw ogen.

Stef Bos heeft zich ingeleefd in Maria. Hij maakt haar wanhoop voelbaar. Kon ze maar terug naar het moment voordat haar leven zo veranderde…

(c) Dineke

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Elien 30 maart 2018

    Als je je maar even in kunt beelden wat dit betekent (als het bv je eigen kind aangaat) zit ik al te huilen.

  2. Daniël C. 30 maart 2018

    Mooi, Dineke! En (niet) toevallig klinkt dit lied vanavond ook in de Goede Vrijdag viering in de NoorderLichtgemeente in Zeist.

© 2020 40dagentijd

Thema door Anders Norén