40dagentijd

Van Aswoensdag tot Paaszondag

Nieuwe dag

Stille Zaterdag. Misschien wel de mooiste dag van de Paastijd. De laatste dag van veertig. Er komt een eind aan mijn zelfgekozen en bescheiden lijden in de vastentijd. Goede Vrijdag zit erop. De lente komt. Het wordt tijd om op te staan.

Vanavond ga ik naar de Paaswake in de kerk. We zijn er samen, jong en oud en vieren dat het lichter wordt. Het licht komt schoorvoetend maar onstuitbaar. Met woorden en muziek, met gebeden en gebaren gedenken we de Heer die opstaat en voorgaat. We delen licht als onopgeefbare opdracht.

Nieuw leven valt me toe. Het hoofd omhoog. Kijk om je heen en leef! Als je vergeving zoekt: je bent vergeven. Als je de dood vreest: het kan anders. Als je denkt alleen te zijn: niet waar. Als je geen zin vindt: zoek nog es. Ga op weg, met Gods hulp, in Jezus’ naam.

Geniet van het Paasfeest!
Ga met God. Wees een zegen.

(c) Efrim & Douwe

Verder Bericht

6 Reacties

 1. Elien 31 maart 2018

  Dank oor aljullie inspirerende woorden en beelden. Gezegende Pasen voor jullie allemaal.

 2. Dana 31 maart 2018

  ❤️❤️

 3. Dineke 31 maart 2018

  Jullie hartelijk dank voor de afgelopen 40 dagen! Bijzonder om zo samen naar Pasen toe te leven.

 4. wytske 31 maart 2018

  prima om de 40-dagen tijd zo met elkaar te delen…..dank

 5. Maarten 2 april 2018

  Vrolijk Pasen! Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage aan dit waardevolle project en natuurlijk niet in de laatste plaats E&D; de sturende krachten. En dank ook voor de lezers die af en toe een reactie plaatsen. Ieder zijn eigen invalshoek op ‘het leven’ zo in de tijd voor Pasen. Zonder elkaar perse te kennen elkaar leren kennen en verrijken.

  Er staat zoiets geschreven als “Hij is opgestaan, hij leeft. Halleluja!”. Het is nu aan jou om daar je eigen draai en invulling aan te geven komend jaar. Succes! 🙂

© 2020 40dagentijd

Thema door Anders Norén