Categorieën
2016

De gunfactor in 2016

Mijn broer ging vorig jaar naar Stromae die in de Ziggo Dome speelde. Hij vertelde het aan tafel en het eerste wat ik zei was: ‘Ik ben vet jaloers, ik wil dat ook.’ Mijn vader zei toen de woorden die ik nu ook graag met jullie deel. (Let op: wanneer je doorleest is er een kans dat er iets verandert in je doen en laten.)

Hier komt het dan: ‘Waarom ben je jaloers? Je kan het toch ook gewoon iemand gunnen?’ Dat is wat mijn vader zei. Het was niet dat ik het mijn goede vriend/broer het niet gunde, maar ik wilde ook naar de gekke Belg. Toch besefte ik dat ik met jaloezie echt niets opschoot. Jaloezie is één van de hoofdzonden, dat dus.

Wanneer iemand wat leuks gaat doen, ben ik nu automatisch enthousiast in plaats van jaloers. ‘Wat gaaf dat je dat gaat doen!’ Uit eigen ervaring merk ik dat dat leuker is om te horen dan: ‘fack jou, ik wil dat ook‘, wat sommige mensen nog wel eens willen zeggen.

In 2016 mag de gunfactor sowieso wat hoger, vind je niet? Ben jij ook wel eens jaloers? Kan je het delen? Doe dat dan! Misschien helpt dat je om over je jaloezie heen te komen en het de betreffende persoon het daadwerkelijk te gunnen.

Gunfactor

(c) Efrim van Barneveld

Één reactie op “De gunfactor in 2016”

Vanavond hadden we mijn oude huisgenoot op bezoek, en hij vertelde dat hij bijna op wintersport gaat. Bijna had ik gezegd ‘wauw ik ben jaloers op je’, maar dacht toen aan dit stukje. Heb nog net m’n woorden kunnen inslikken, en in plaats daarvan gezegd ‘wat super leuk voor je’ 🙂

Reacties zijn gesloten.