Categorieën
2016

Meet Maikel

Maikel Verhoeven, 16 jaar

Eigenlijk moet je in de veertigdagentijd vasten. Dat betekent dus geen vlees eten, en vooral niet snoepen. Maar eerlijk gezegd trek ik dat niet. Ik zit op een christelijke vmbo en onze docent horeca heeft nu iets bedacht waardoor we toch op een leuke manier mee kunnen doen aan vasten. De oplossing: we maken recepten waarmee je restjes kunt verwerken. Dan hoef je dus geen eten weg te gooien, en doe je toch mee aan de veertigdagentijd.

Bijvoorbeeld: als je wat bloemkool en wat gekookte aardappels over hebt, kun je die door elkaar prakken met geraspte kaas en dan bak je ze als koekjes in de oven.

Dus dat is best geinig. Maar vlak voor Pasen gaan we brownies bakken, want dan hebben we genoeg gevast. Met Fair Trade chocola!

Op kliekipedia.nl vind je ideeën voor leuke recepten met restjes. Je kunt ook een weggooitest doen of de slim-koken-app downloaden. Reply jouw succesrestjesrecept!

(c) Dineke Spee

Één reactie op “Meet Maikel”

Leuk, Dineke! In Belgie hebben ze hier een leuk initiatief voor, ‘Dagen zonder vlees’. Hierin kun je zelf of met een team meedoen en jezelf uitdagen om zo min mogelijk vlees, vis te eten en ook duurzamer te eten, bijv door met restjes te koken. Je kunt per dag aanvinken of het lukt, en dan berekent ie hoeveel duurzamer je daardoor bezig bent. In Belgie is het razend populair en strijden politieke partijen, bedrijven, studentenverenigingen, media etc tegen elkaar om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn tijdens de 40 dagen tijd. Als Nederlander kun je ook meedoen. Dus schrijf je in met je horeca-klas en doe gewoon nog mee, kan vast nog!

http://www.dagenzondervlees.be
Succes!

Reacties zijn gesloten.