Categorieën
2016

Maandag

Vandaag is de dag… maandag. Voor sommige mensen de slechtste dag van de week. Het weekend, waarin je lekker kon chillen, zit er weer op. Verplichtingen en verwachtingen moeten deze week weer worden waargemaakt op het werk of je studie. 

Voor anderen is maandag helemaal geen slechte dag. Misschien is maandag wel je vrije dag, een welkome verlenging van het weekend? Of misschien heb je wel geweldig veel zin om de week weer in te vliegen? Of staat er voor vandaag een leuke afspraak gepland? Maak dan vooral veel plezier vandaag! Lusteloosheid is voor jou geen issue.

Voor degenen die opzien tegen maandag: bedenk dat de “officiële” blue monday van 2016 alweer enige weken achter je ligt. Tenminste, als je de media en psycholoog Cliff Arnall moet geloven. Arnall bedacht een formule waarmee hij kan berekenen hoe deprimerend een dag is.

Persoonlijk geloof ik niet in deze formule die “wetenschappelijk” zou aantonen dat maandag een deprimerende dag is. Net zo min ik denk dat je de gelukkigste dag van het jaar kan berekenen. Of er een remedie is tegen lusteloosheid of een blue-monday-gevoel? Geen idee, maar mijn eigen oplossing is genieten van elk moment. En dat kan heel goed op maandag!

© Daniël van Hoeijen