Categorieën
2016

#IJdelopInstagram #2/2

Ik schreef het een paar dagen geleden al in deze blog, maar het is iets waar ik graag op terug kom. Instagram is één van de meest gebruikte socialmedia van dit moment. Het is bij de brugklassers erg populair om zwoele foto’s van jezelf te plaatsen, en voor de oudere jongeren een document te maken van je leven.

Zelf ben ik momenteel er echt iets te veel mee bezig. Berlijn heb ik net achter de kiezen en ik heb dan ook regelmatig foto’s geplaats van Berlijn met een blik of de samenhang van de foto’s wel oké is. Past het wel in mijn feed. Ook zie ik regelmatig foto’s verdwijnen van mensen. Het past niet in hun feed.

Hoe kan ik en een handvol andere jongeren zich zo druk maken om een paar foto’s? Waarom willen wij zo interessant overkomen? Het boeit niet. Of doet dat het wel?

Gebruik jij socialmedia veel? Bekijk dan even je posts en probeer een conclusie te trekken. Maak jij je er zorgen om hoe je beeld wordt gevormd naar je internetvrienden?

© Efrim van Barneveld

Één reactie op “#IJdelopInstagram #2/2”

Interessante vraag 🙂
Het hebben van Social Media accounts heeft voor mij vooral een ‘ontspannende’ kant. Ik vind het een leuk tijdverdrijf om tijdens de reis naar m’n werk (een uur) door m’n timelines te scrollen. Even ‘verstand op nul’ en gewoon beetje ontspannen. Op Instagram geniet ik van alle mooie foto’s van natuur/architectuur etc die volstrekt vreemden én vrienden posten. Op Facebook blijft ik graag op de hoogte van sport- en muzieknieuws, en tevens ook wel wat mijn omgeving allemaal bezighoudt en uitspookt. Zelf post ik beduidend minder dan vroeger, waarom weet ik eigenlijk niet zo goed. Vind het niet meer echt nodig ofzo.
Neemt niet weg dat ik het nog steeds boeiend vind wat mijn omgeving zoal post. Wat houdt hen bezig? Wat interesseert hen? Blijkbaar toch de nieuwsgierigheid in mij…
Zolang je niet doorslaat in het gebruik van social media, en je beseft dat die persoon die al die mooie foto’s en post’s plaatst, ook zo nu en dan een onwijs saai leventje heeft, is er weinig aan de hand denk ik 😉
Wel kan ik aanraden om eens wat vaker een boek ofzo te pakken. Veeeel ontspannender 😉

Reacties zijn gesloten.