Categorieën
2016

Omarm de spanning

Laatst zag ik een praatje van iemand die ik zeer bewonder. Dat inspireerde me om dit te schrijven. Even snel kort wat over mijzelf. Ik woon momenteel in Dublin waar ik een cursus songwriting doe. Muziek is een fantastisch iets om zoveel tijd aan te besteden. Als ik iets speel is het fijn om een gestemde gitaar te hebben. De spanning in de snaren zorgt voor een mooie klank.

Mensen werken blijkbaar op een zelfde soort manier. Spanning zorgt ook voor een mooie klank in ons. Dit is niet altijd even makkelijk. Te veel spanning zorgt bovendien dat de snaar knapt. Spanning kan vervelend zijn. Het vraagt om energie die we niet altijd graag geven. We proberen de spanning te verdoven in alle vormen van afleiding die we kunnen vinden en dat zijn er een hoop in deze tijd. We realiseren ons soms niet hoe belangrijk het kan zijn de spanning te omarmen en door de pijn heen te vechten om tot een betere versie van onszelf te komen.

Ik daag jullie uit om de spanning te omarmen. Probeer bij het maken van belangrijke keuzes je focus echt op die keuzes te richten en ze niet proberen weg te denken.

Dit kan gaan om studie of carrièrekeuzes maken, iemand wel of niet op een date vragen of iemand vragen je te helpen bij iets wat je dwarszit. Hoe moeilijk, ongemakkelijk of eng het soms ook kan zijn: omarm het en vind een weg erdoorheen. In de spanning doen immers de mooiste klanken zich voor.

© Aron van Os

7 reacties op “Omarm de spanning”

Dag Aron, wat een inspirerend stukje! Ooit las ik zo’n soort tegeltjeswijsheid: alleen waar spanning is, kan licht ontstaan (of zoiets). Daar moest ik weer aan denken.

Dankjewel Dineke! Leuk, kende die nog niet.
Ik zag net dat het blijkbaar goed aansloot op jouw stukje van gister. Mooi geschreven!

Ik voel me vereerd dat je me gevraagd hebt wat te schrijven. Dankjewel!

Wow Aron, goeie tekst & song. Omarm de spanning – dat is diep hoor. Bedankt!

Graag gedaan Douwe! Zag je mailtje net. Bedankt voor de complimenten en voor het posten 🙂

Trots op je, Aron.
Dat heb je mooi gezegd, door een diepe ervaring heen. X

Reacties zijn gesloten.