Categorieën
2016

Do more! (?)

Even een vlucht naar Roemenië. Oh ja: ik ga ook nog naar Dublin. Ik schep er niet over op dat ik zo’n ‘leuk’ leven heb en over hoe veel ik wel niet doe. Ik weet ook heel niet of het goed is wat ik doe.

Het is net vakantie geweest in midden Nederland en ik vroeg aan wat mensen om mij heen wat ze hebben gedaan in hun week vol vrije tijd. Het antwoord wat ik vaak kreeg was: “niks”. En dat is wat mij dus dwars zit.

Zelf weet ik niet of het iets is wat ik alleen heb, maar ik moet wat hebben gedaan op een dag. Ik moet iets bereikt hebben. Van een goed gesprek tot een lekkere training. Het maakt niet uit. Zolang ik maar een antwoord heb op de vraag: heb je nog iets gedaan vandaag? Zolang ik maar ergens dankbaar voor kan zijn.

Nu is het gevaar dat ik misschien te veel wil. Ik heb het idee dat ik niet meer goed stil kan zitten. Is het wel goed om elke dag iets te doen? Of moet je ook wel een dag stil zitten, stil zijn, rust nemen? Wat heb jij gedaan vandaag? Of wat ga je doen? Laat het weten in de reacties!

© Efrim van Barneveld

2 reacties op “Do more! (?)”

Niks is ook voor mij een antwoord dat ik wel eens geef op jouw vraag.
Tuurlijk heb ik dan wel ‘iets’ gedaan; heel lang in bed liggen, krantje lezen, boek erbij, paar afleveringen van een serie kijken, wat kleine boodschapjes gedaan om de hoek… Maar blijkbaar vind ik dat zelf ‘niks’. Niks van betekenis misschien? Wie weet.
In ieder geval heb ik voor mezelf niet voor ogen dat ik elke dag iets (belangrijks) gedaan moet hebben. Dankbaar kan ik ook zijn voor een dagje ‘niksen’.

Bij mij ontstaan vaak nieuwe inzichten, creatieve ideeën, iets begrijpen wat me allang bezig hield, enz enz, júist op een dag van ‘niks’ doen. Maar wat is ‘niks’ doen….Daar versta ik dan onder: geen plan hebben, gewoon wat rondlummelen, luisteren naar wat er in mezelf speelt, wat domme opruimklusjes, zomaar wat door m’n huis dwalen. Juist op zulke dagen van niks doen, komt er vaak ruimte waarin iets nieuws geboren wordt. Tja, is dat ‘niks’? Het is eigenlijk juist weer veel! In elk geval reden genoeg voor dankbaarheid.

Reacties zijn gesloten.