Categorieën
2016

Trotse afvalvrouw

Trots is een van de 7 zonden die me de laatste tijd op een of andere manier wat meer is gaan opvallen. Niet op een hele extreme manier maar in kleine dingetjes.

Ik zat namelijk een tijdje geleden in de Intercity naar Maastricht, mijn dagelijkse treinritje, en zag wat afval op de grond liggen tussen de paden in. Ik ging zitten in zo’n 4 persoons-stoel ding. Ik dacht ‘eigenlijk kan ik dat wel even oppakken’, maar toen dacht ik bij mezelf, dan gaan al die mensen raar opkijken van waarom sta je opeens op en pak je dat afval op, en toen dacht ik ja maar wat een onzin eigenlijk, ben ik nou te trots om even 2 stappen van mijn stoel te gaan en even wat in de prullenbak te gooien omdat mensen dan misschien raar opkijken? Ik zou zelfs de mensen die trein moeten schoonmaken een plezier doen door de kit kat verpakking even weg te gooien, maar toch bleef ik zitten.

Waarom? Omdat ik en heel veel mensen beetje binnen de lijnen willen blijven, en niet uit hun comfort zone willen gaan. Of ze denken, waarom zou ik dat moeten opruimen? Stom eigenlijk. Als mensen wat vaker die verantwoordelijkheid nemen en niet te trots of lui zouden zijn, hadden we misschien helemaal geen mensen nodig die trein moeten opruimen. Dus beste lezers, stel je voor je ziet ergens wat afval liggen in de trein, op straat, waar dan ook, pak het gewoon op. Want trots is alleen maar positief tot een bepaald level.

© Anna Vos

Één reactie op “Trotse afvalvrouw”

Nice! Uit de comfortzone kan moeilijk zijn. Maar wanneer je er uit gaat, heb je meer kans op succes. Doordat je vaak een ontwikkeling doormaakt!

Reacties zijn gesloten.