Categorieën
2016

1000 stokslagen om een overtuiging

Raif Badawi blogde kritisch over zijn land. Dat kostte hem zijn rug, want hij werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en 1000 stokslagen, elke week een stuk of twintig. Gelukkig hapert de uitvoering van die lijfstraf, maar Raif zit nog steeds gevangen en met hem nog vele anderen.

De afdruk die de vrijwilligers van Amnesty International op de stoep achterlaten, zal niet lang zichtbaar blijven. Maar toch: opkomen voor rechtelozen is een van de kernwaarden van het christelijk geloof. The Kingdom of God is Justice and Peace. In onze wereld zijn deze waarden aanvaard en vastgelegd in de Verklaring van de Rechten van de Mens. Maar vaak genoeg  gaat er iets mis en wordt iemand om een mening of overtuiging vastgezet, rechteloos gemaakt, gestraft of domweg uitgeschakeld.

Laat deze opdracht niet verbleken! Misschien kun je er zelf niet heel veel aan doen. Gelukkig zijn er mensen en organisaties die zich inzetten voor gerechtigheid en vrede.

Praktisch: deze week is de collecteweek van Amnesty International. Maar je kunt ook de app van Amnesty downloaden, waarmee je kunt opkomen voor gerechtigheid en vrede!

De Apps voor Android en IOS

© Douwe