Categorieën
2016

Maskers

Binnenkort mag ik met de toneelvereniging waar ik lid van ben weer een grote productie opvoeren. Ik heb voor het eerst de hoofdrol! Ik speel iemand die lid wil worden van een theatergezelschap, maar ondertussen een verborgen agenda heeft, spannend…

Voor de rol moet ik veel maskers opzetten. Aan de ene kant speel ik iemand die heel naïef binnenkomt bij nieuwe mensen. Maar tegelijkertijd moet ik heel bewust en doelgericht te werk gaan. Vele emoties komen voorbij en worden verborgen gehouden. Vele maskers gaan op en af.

In mijn eigen leven merk ik dat ook. Bij mezelf, maar ook bij anderen. Tijdens mijn werk als docent zie ik dat veel leerlingen ook maskers op en af zetten. Wat zouden ze laten zien, of juist verbergen? Ik hoop dat ze zich ergens veilig genoeg voelen om zichzelf te zijn, zonder masker op.

Wanneer draag jij een masker? En wanneer niet? Probeer als uitdaging eens een ander masker op te zetten of je masker wat vaker af te doen. Succes!

© Marco Wemekamp

6 reacties op “Maskers”

Ik heb het idee dat ik niet echt maskers draag. Ook wel heel fijn!

‘Wie is de mol?’: populair programma. Het staat of valt met je masker kunnen ophouden…
Veel succes met de uitvoering!

Succes met de uitvoering! Wel een mooie uitdaging om die hoofdrol goed te vertolken! Voor mij is het ook heel herkenbaar om een ‘masker’ voor te zetten. Met name ook in mijn huwelijk. Overigens morgen zijn Dineke en ik 31 jaar getrouwd. We zien uit naar een gezellig dag inclusief avond samen!!

Soms voel ik me klein en onbeduidend. Ik denk dat ik juist dan een masker draag 😉

Ik doe m’n best om zo min mogelijk maskers te dragen. Probeer overal waar ik kom mezelf te zijn. Hoewel dat soms op nieuwe plekken erg lastig kan zijn 😉

Reacties zijn gesloten.