Categorieën
2016

Het gras bij de buren …

… is altijd groener. Je kent dit gezegde vast wel. Meestal slaat het op je eigen verlangen om iets te krijgen wat je bij een ander ziet. Ik bedoel: die gisteren geïntroduceerde iPhone SE, die moet ik hebben!  

Het gras bij de buren is altijd groener. Kan ik dat op mijn eigen leven toepassen? Ik moet mezelf voorhouden dat ik echt tevreden kan zijn met wat ik heb, met wie ik ben. Ik wil begrijpen dat het leven van iemand anders altijd alleen maar rooskleuriger lijkt dan het mijne.

Het lukt mij maar moeilijk om me voor te stellen dat anderen op hun beurt zo naar mij kijken. Toch is het wel een gekke gedachte, dat vrienden en vreemden jaloers naar mijn leven kijken terwijl ik juist druk ben met het hunne.

Als ik bedenk dat anderen mijn leven zouden willen leiden, word ik dankbaar voor wie ik ben, voor het leven dat ik leid, voor de talenten die ik heb, voor de kansen die ik krijg.

Vandaag is het een mooie dag!

© Douwe

Één reactie op “Het gras bij de buren …”

…Vandaag is het een mooie dag… typte Douwe vanmorgen vroeg. Niet wetend – net zo min als wij – wat er vandaag zou gebeuren. Des te meer reden om stil te staan bij wat je aan goeds overkomt. En te bedenken dat het dus niet vanzelfsprekend is.

Reacties zijn gesloten.