Categorieën
2018

Dubbelproef

Hoewel ik claim niet bijgelovig te zijn, betrap ik mezelf er soms op toch bepaalde dingen te doen of denken die daarmee te maken hebben. Ik knip nooit mijn nagels in de avond (brengt ongeluk). En toen ik vorig jaar naar Japan vloog en ik een migraineaanval kreeg, was de eerste verklaring die me te binnen schoot mijn overleden opa, die de Japanse bezetting heeft meegemaakt.

Hoe dan ook, even geleden deed het volgende zich voor: het handvat van mijn fiets was weg. Erg vervelend, omdat het stalen stuur met winterse temperaturen en een straffe oostenwind nog veel kouder aanvoelt dan het rubberen handvat. Een van mijn eerste gedachten was: ik pak er ook wel een van iemand anders.

Een vriend van mij wees me erop dat de cyclus dan nooit verbroken zou worden omdat degene van wie ik het handvat dan zou pakken, ook weer een volgend slachtoffer zal kiezen. Daarnaast is het ook gewoon stelen. Daar zat wat in, dus ik kocht een nieuwe bij de winkel. Was maar € 3,50 dus dat viel ook wel weer mee.

Een maand later en mijn handvat is weer weg! In al mijn frustratie besluit ik nu wel een handvat van iemand anders te pakken. Enig schuldgevoel tegenover het slachtoffer én tegenover die vriend van mij, maar ach; het moest ook maar eens afgelopen zijn.

In de week daaropvolgend blijkt mijn achterband lek. IJverig ga ik mijn band plakken. Een dag nadat ik die had geplakt en weer wilde fietsen, blijkt ook het ventiel van mijn voorband zijn beste tijd te hebben gehad. Oke, oke, dat ding vervang ik ook wel even.

Het is een week later en ik loop gehaast de trap af om mijn fiets te pakken en naar college te gaan. Snel pak ik mijn fiets en scheur ik de weg op. Ik grijp naar mijn handvatten en voel met mijn ene hand het fijne rubber van mijn handvat. Ik zucht. Met mijn andere hand voel ik alleen het koude staal van mijn stuur. Ja hoor. Handvat weg.

(c) David

2 reacties op “Dubbelproef”

David, dit komt niet meer goed… 😉 Het is je karma, volgens mij. In een volgend leven autodealer worden.

Mooi David! “dat de cyclus dan nooit verbroken zal worden” We kunnen anders, beter worden. Geef niet op!

Reacties zijn gesloten.