Categorieën
2018

Slapeloze nachten

Ik dacht laatst terug aan het gevoel dat ik zo’n 3 jaar geleden had toen ik me voor de opleiding, die ik nu aan het doen ben, inschreef.

Ik had me ingeschreven, een kamer geregeld in Nijmegen en al m’n spulletjes besteld toen ik slapeloze nachten kreeg. Slapeloze nachten van angst. Zou ik wel slim genoeg zijn? Wat als ik het niet haal? Dat waren vragen die door m’n hoofd spookten op dat moment.

Maar waarom zou ik niet slim genoeg zijn? Waarom zou ik het niet halen? Mijn vader zei dat ik het gewoon moest proberen want: niet geschoten is altijd mis. De wijze woorden: ‘als je het niet haalt, heb je het tenminste geprobeerd want als je het niet probeert weet je nooit of je het gehaald zou hebben’ kwamen uit zijn mond. Ik ben dankbaar dat ik hier toentertijd naar geluisterd heb en vooral ook dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.

Wat ik hiermee duidelijk probeer te maken is dat je jezelf nooit moet onderschatten, je af en toe (lees: vaak) best trots op jezelf mag zijn en voornamelijk dat je alles kunt bereiken wanneer je er 100% voor gaat.

Wanneer was jij voor het laatst trots op jezelf?

(c) Joscha