Categorieën
2021

Bidden

“Als je bidt zal Hij je geven. Als je klopt aan de deur, dan zal Hij open doen. Als je zoekt dan zul je ’t vinden…”

Elly en Rikkert Zuiderveld

Ik groeide op met dit kinderlied (Jaa, daar zijn Elly en Rikkert weer). Een heerlijk lied vol vertrouwen en toewijding. Passend bij vandaag ook:
Vandaag is het immers een bijzondere dag: biddag (of completer: biddag voor gewas en arbeid). Al heel lang bestaat de gewoonte om op de tweede woensdag van maart te bidden of God zijn zegen wil geven over wat groeit en wat gedaan wordt. De eerste woensdag van november is dankdag. Dan danken we God voor alles wat hij tot bloei laat komen.

Bij mezelf merk ik altijd wat licht ongemak bij biddag (of bij bidden an sich?). Danken lijkt intuïtiever, makkelijker misschien. Als je bidt zal Hij je geven? Geloof ik dat echt? Vertrouw ik daarop? Of dank ik liever voor wat ik toch al heb mogen ontvangen..?

Als ik eerlijk nadenk is mijn danken vaak misschien ook wel een vragen. Dank U voor al het mooie en het goede! (Daar zou ik nog wel meer van willen!). Soms dank ik zelfs alvast op voorhand voor dingen die nog niet zo zijn, als dat geen bidden is…?! Misschien is het wel goed om vandaag juist eens te bidden. Te vragen om Gods zegen over wat groeit. Want als je bidt zal Hij je geven….

(c) Myrthe.

Challenge!

Het thema van deze week is de naakten kleden.

Heb jij kleren die je niet meer draagt? Geef ze weg aan mensen die het kunnen gebruiken! Je kunt natuurlijk ook een kledingruil organiseren met je vrienden en vriendinnen, dan krijg je zelf ook nog iets nieuws!
Welk kledingstuk geef jij deze week door?

Één reactie op “Bidden”

Bedankt voor deze tekst an sich. Ik voel hetzelfde ongemak. Toch doe ik al jarenlang mee met het wekelijkse avondgebed. Het geeft een andere en verrijkende dimensie in mijn bestaan van sleep, work, eat, repeat. Wij danken God. Altijd…

Reacties zijn gesloten.