Categorieën
2021

Welkom!

De afgelopen dagen raak ik het liedje “In de bloembol is de krokus” (liedboek 982, hier gezongen door Elise Mannah) maar niet kwijt uit mijn hoofd. Dat heeft vast te maken met die zeeën van sneeuwklokjes en krokusjes die je nu overal om je heen ziet. Ik ging even op voortuinbezoek bij een oudere vriendin die een tuin vol mooie bloemen heeft, heel veel nog in de knop. En daar hadden we het erover, hoe je in deze tijd van afstand iemand een welkom gevoel geeft, een gevoel van gezien zijn.
En ach, misschien is dat wel heel simpel, door even langs te fietsen en te zwaaien. Door een paar van jouw bloesemtakjes aan een ander door te geven. Door een versgebakken koekje in iemands brievenbus te gooien. Misschien juist wel niet zo héél zichtbaar, maar wel voelbaar.
“Nog verborgen tot het uitkomt…”

(c) Myrthe

Challenge!

Het thema van deze week is de vreemdeling onderdak bieden.

Nodig vandaag eens iemand bij jou op bezoek! Bijvoorbeeld op jouw slaapkamer, maar het kan ook gewoon in de woonkamer. Misschien je buurvrouw of buurman, een vriend of vriendin, je ouders of broer of zus?

Hoe ontvang jij bezoek? Moet je voor die tijd nog opruimen? Wat geef je aan je bezoek? En waar praten jullie over? Wat is er eigenlijk voor nodig om je welkom te voelen bij iemand?