Categorieën
2021

Op je tellen passen

Thuis lezen wij momenteel de veertigdagenkalender uit 2010 onder de titel “40 (op je tellen) passen naar Pasen”. De vastenperiode loopt gelijk op met die van nu. De kalender werd uitgegeven door de Protestantse kerk in Amsterdam, de Oranjekerk in Amsterdam  en de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten Nederland.

Wij werden geraakt door de tekst bij zaterdag 6 maart. Juist door de actualiteit van die tekst, de aantallen zullen naar wij hopen in positieve zin veranderd zijn.

Ook de laatste alinea, op je tellen passen, sluit naadloos op het heden, juist nu we de uitkomsten van de afgelopen periode mogen zien waarin wij onze stem lieten horen.

(c) Ad en Geeske

De wereld in een notendop

Indien je vanmorgen wakker bent geworden en je bent gezond, dan ben je gelukkiger dan 1 miljoen mensen die in de komende dagen zullen bezwijken aan een ziekte.

Indien je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of lijden hebt meegemaakt, dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld.

Indien je naar de kerk kunt gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd te worden of dat je gedood wordt, dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld.

Indien je eten in de koelkast hebt liggen, gekleed bent, een dak boven je hoofd hebt en een bed om in te slapen, dan ben je rijker dan 75% van de bewoners van de wereld.

Indien je een bankrekening hebt, wat geld in je portemonnee of een beetje klein geld in een doosje, dan hoor je bij de 8% rijkste mensen van de wereld.

Indien je dit kunt lezen, dan ben je dubbel gezegend want je hoort niet bij de 2 miljard mensen die dat niet kunnen.

Pas dus op je tellen, want als je op alles ja hebt kunnen zeggen, dan ben jij in tel en telt jouw stem mee. Al die stemmen bij elkaar opgeteld kunnen regeringsleiders en machthebbers van de wereld op hun tellen laten passen!!

Één reactie op “Op je tellen passen”

Dit bericht is nog steeds actueel en dat op je tellen passen meer is dan de eigen knopen tellen blijft lastig als je ziet hoe de telling van woensdag heeft uitgepakt. Onthutsend!

Reacties zijn gesloten.