Categorieën
2021

Moeder aarde dichtbij

Natuur en de zeven werken van barmhartigheid. Wat zou ik daar graag één aan toevoegen: de zorg voor Moeder Aarde. De aarde die ziek is en bijna aan het einde van haar krachten. De aarde die over enige tijd hongerigen niet meer kan voeden, dorstigen geen drinken kan geven, de naakte mens niet voldoende kan kleden of onderdak bieden. 
Zorg voor de aarde, grond onder onze voeten, bodem van ons bestaan…

Kan ik daar wat aan doen?! Natuurlijk kan dat. Zoveel als in mijn vermogen ligt, of zoveel als bij mij past: eenvoudig leven, geen grondstoffen verspillen, biologische voeding. Leven in harmonie met wat de natuur nog steeds in overvloed geeft:

  • De zon die opkomt en weer ondergaat. Vanaf mijn hoge flat dagelijks te volgen.
  •  Het ritme van de jaargetijden: winterse rusttijd, een lente die open bloeit, warmte in de zomer en vallend blad in de herfst. Ieder jaar opnieuw en elk jaar anders.
  • Vorig jaar hebben wij op een wat verwaarloosd stukje grond bij de flat bolletjes in de grond gestopt tussen de bomen. Begin februari, voordat de sneeuw alles bedekte, stonden daar sneeuwklokjes te bloeien en narcissen in knop. Iedere dag loop ik erlangs en denk “ha fijn, dat is     gelukt”.
  • Vanuit mijn eigen huis, op 7 hoog, zie ik wolkenluchten, regenbogen,   wijde verten. Wijde verten zoals je dat in een berglandschap kunt ervaren. Grootse natuur die ruimte geeft aan idealen. Mijn ideaal van het achtste werk van barmhartigheid.

En jij? Hoe geef jij aandacht aan moeder natuur dichtbij huis?

(c) Tineke

Één reactie op “Moeder aarde dichtbij”

Mooi Tineke…de Natuur als 8 ste…zou eigenlijk op 1 moeten…in de volkstuin waar ik ook een tuintje heb telen we geheel biologisch geen kunstmest…en er staan bijenkasten…dus zorg ik voor bijenplanten..en de bijen hebben gezorgd dat ik bramen in overvloed heb geoogst…alles is met elkaar verbonden…..dat geeft een goed gevoel…maar ook verantwoordelijk zijn..

Reacties zijn gesloten.