Categorieën
2021

Overvloedigheid

Lectio Divina
Je leest een aantal malen de tekst aandachtig door. Daar ga je mee door, mediterend. Dan kun je stil blijven staan bij zinnen, woorden, die steeds dieper tot je door laten dringen. Je laat ze werken, je laat wat God wil zeggen tot je doordringen door die zinnen, door die woorden heen. Door jezelf heen. Je bent in gebed, met de tekst in het midden…
Lectio Divina, kauwen op Bijbelteksten, hier lees je er meer over.

U hebt met kracht de bergen vastgezet,
U bent omgord met macht,
U brengt tot bedaren het geraas van de zeeën.
Gelukkig wie door U gekozen is en U mag naderen,
hij mag wonen in Uw voorhoven
Wij genieten het goede van Uw huis, het heilige van Uw tempel. 
U kroont het jaar met uw goede gaven
Waar Uw voeten gaan, druipt het van overvloed.

Uit: Psalm 65

Als ik deze woorden van Psalm 65  lees en herlees komen de volgende gedachten bij mij boven:

God is de status quo in mijn leven. Bergen ‘staan’. Ze zijn er en ze blijven. God brengt de zeeën tot bedaren. Kaders van eeuwigheid staan links en rechts van mij.
Ik mag wonen in Uw voorhoven, ik mag genieten van het goede van Uw huis. Dat is héél dichtbij. Dàt is echt veilig.
U kroont het jaar met Uw goede gaven, waar Uw voeten gaan druipt het van overvloed: ik mag veel ‘uit het niets’ ontvangen.

Aan het einde van de lectio divina komt de vraag: wat zou je Jezus, als je beste vriend willen vragen? Wat zegt Jezus tegen jou?

Jezus  zegt tegen mij : blijf in mijn voetsporen, heel dichtbij. Ik sta om jouw leven heen gekaderd.  Blijf in Mijn voetsporen  en het zal overvloedig ‘druipen’ daar waar je bent of gaat.

Hoe blijf jij in Zijn voetsporen?

(c) Heleen

2 reacties op “Overvloedigheid”

Heleen, dankjewel voor deze woorden. Als zinloosheid of alledaagse zorgen weer opspelen dan geven zulke woorden houvast en een veel ruimer perspectief. Het gevoel wat in een berglandschap “vanzelf” over je komt. In het dagelijks leven moet je daar zelf ruimte voor maken.

Ik probeer in zijn voetsporen te komen door het lezen van de mooie woorden die worden gedeelld. Dan nog zien erin te blijven. Dank voor de hulp.

Reacties zijn gesloten.