Categorieën
2022

De vrede van God

Een lieve vriendin stopte een week lang met eten. Ze trok zich terug in een vakantiehuisje en vastte zeven lange dagen en nachten. Ze verlangde naar een beter contact met God én naar verhoring van haar gebeden. Geen eten, wel thee. En gelukkig, zag ze na afloop enige vooruitgang in haar contact met God. Een begin van gebedsverhoring zelfs. Nu nog vasthouden, de rest van het jaar.

Van zo’n actie word ik onrustig, geïrriteerd eigenlijk. Laat God met rust. Laat mij met rust. Na al die jaren van mijn leven ben ik al lang blij dat mijn Godsbeeld best abstract is geworden. Dat er minder moet van God. Dat er meer mag. Veel meer.

Dat God niet zozeer zelf en autonoom bestaat, maar altijd in goede dingen te vinden is. Liefhebben, delen, recht doen, geduldig en voorzichtig zijn, ruimhartig. Daar ergens zit het DNA van God, wat mij betreft. Daar kan ik opleven en meedoen. Daar zit mijn vrede, mijn verzoening met de Eeuwige, met het leven. Tot zover ben ik gekomen, niet afgedwaald. Toch?

Douwe

4 reacties op “De vrede van God”

Wat een rijkdom dat ieder mens de verbinding met God op geheel eigen wijze kan beleven. Jezus zelf ging maar liefst 40 dagen naar de woestijn om te vasten en te bidden.

Heel herkenbaar jouw antwoord Douwe . Zo ervaar ik dat ook dat God in mij is

Reacties zijn gesloten.