Categorieën
2022

Kijk rond

God, hoe kunnen we leven, hoe komen we verder? Je gaf Jezus als voorbeeld. Nee, ik moet je niet nadoen, het is geen spelletje ‘alles doen wat Moedertje doet’. Je bent aanwezig in wat ik zie, wie ik zie – en je daagt me uit te zien wat nodig is en te doen wat ik kan doen, ook dichtbij, ook het gewone. Zoals Jezus de voeten van zijn leerlingen waste. Zorgen dat voeten schoon zijn zal het niet zijn hier, met al die keurige sokken en schoenen. Maar dat stuk plastic in de natuur, dat elastiekje dat ik daar zie liggen – dat kan ik meenemen en zorgen dat geen vogel er in stikt, geen diertje verstrikt raakt. En… vul maar in, kijk maar rond, weet of probeer wat je kan en ook wat je niet kunt. En ik kijk rond en geniet van wat kan leven, groeien – vogels, bomen en mensen. God om mij heen, God in mij.

-Marleen

Één reactie op “Kijk rond”

Mooie beelden.
Die samenvloeiende beelden riepen “moeder aarde” bij me op. Tegelijk bedacht ik dat we over God, zeker vroeger, als “God de Vader” spreken.
Wat zegt dat over mijn ‘christelijk’ geloof? En over hoe en waarom we duurzaam willen of moeten leven. Beide (god de vader en moeder aarde) vragen daarom, maar ik beleef het verschillend.

Reacties zijn gesloten.