Categorieën
2022

Ontbijt op bed

Een van de belangrijkste tips / voorschriften in de bijbel is lief te hebben. God heeft lief en wij moeten dat navolgen. Het ideaal is God liefhebben, dan jezelf en elkaar. Zelfs onze vijanden moeten we liefhebben. Een onmogelijke opgave, onmenselijk ook. Kan dat niet anders?

Mijn lief vindt dat ik veel van haar houd, omdat ik haar best vaak een eenvoudig ontbijtje op bed breng. Dat bracht me op het idee om niet het bijbelse liefdesgebod als uitgangspunt te nemen, maar het om te draaien. Een klein gebaar kan liefde worden!

Een beschuit met kaas kan liefde worden. Tijd met muziek kan liefde worden. Jouw eenvoudige gebed kan liefde worden. Niet al te hatelijk zijn tegen je vijand? Ook dat kan liefde worden.

Zo groeit liefde. Zo groeit God. Just do it.

Douwe

4 reacties op “Ontbijt op bed”

Dank je Douwe, heel mooi. Zo kan iedereen klein en steeds opnieuw beginnen.

Stapje voor stapje toch zoeken en blijven zoeken naar God(het goede) in je naaste als lijkt hij/zij je vijand te zijn. De Here laat ons zien en leert ons dat slechts de Satan onze vijand is en niet onze medemens, hoeveel nare dingen hij/zij ook tegen ons ook doet, hij is immers net als ons gemaakt naar Zijn beeld en gelijkenis en dat is wat wij stapje voor stapje hem/ haar ook moeten laten helpen ontdekken. Zo wordt vijandschap veroverd door Liefde. God is Liefde.

Reacties zijn gesloten.