Categorieën
2022

Altijd

De bijbeltekst van deze week vertelt over Jezus die de discipelen troost en moed inspreekt tijdens het laatste avondmaal. Hij belooft de blijvende aanwezigheid van de heilige Geest.

In tegenstelling tot veel andere teksten uit de bijbel vind ik dit stukje heel bemoedigend. Het onderschrijft voor mij een God die door de uitstorting van de Heilige Geest zijn onvoorwaardelijke liefde aan ons toont. Een vader (of moeder) die je helpt om innerlijke vrede te vinden, ook als de wereld om je heen donker en vol haat is. Iemand bij wie je altijd kunt langskomen en die je nooit de rug toekeert.

Voor mij vormt dit principe van ‘onvoorwaardelijke liefde’ zonder twijfel de belangrijkste peiler van mijn geloof. Soms vind ik dat heel kinderlijk klinken, bijna té makkelijk ofzo. Maar wie heeft gezegd dat ‘geloven’ moeilijk moet zijn of hard werken. Hoe mooi is het om gewoon te mogen vertrouwen. Het geeft mij in ieder geval die rust waar ik al regelmatig op ben teruggevallen.

Als er één ding is dat ik mijn dochter graag zou willen meegeven over God, dan is het wel dat hij er altijd voor haar zal zijn, wat er ook gebeurt.

-Nathalie

“Wek mijn zachtheid weer.

Geef mij terug de ogen van een kind.

Dat ik zie wat is.

En mij toevertrouw.

En het licht niet haat.”

Huub Oosterhuis

Één reactie op “Altijd”

Reacties zijn gesloten.