Categorieën
2023

Gebed

Noorderlichtgemeente Zeist, 26 feb 2023

We danken, voor de kans om nee en ja te zeggen, de ander de kans te geven daartoe. Danken voor de mensen die ja zeiden tegen ons, en die we nu missen. Danken voor het ja dat we mogen zeggen tegen God, elkaar, de ander.

We bidden voor mensen die zo vaak een nee horen, in de woorden of de ogen van een ander. Die niet mee mogen doen, om een reden die ze niet horen maar wel kunnen raden. Dat ze ook een Ja horen, een Ja van liefde, van vertrouwen, een blik van erkenning, aanvaarding.

En we bidden voor wie zo moeilijk nee kunnen zeggen tegen dat wat hen of anderen schaadt. Voor wie zich in de greep voelt van een dwang, een neiging,
geboeid door boosheid, voor wie zich te zwaar beproefd voelt. Dat ze bevrijding ervaren, de stem van liefde, van trouw,
een Ja dat hen aan henzelf terug kan geven. 

Voor deze wereld bidden we. Dat er steeds weer en overal een Ja geroepen wordt tegen het leven, tegen de toekomst, een Ja voor vrede en vrijheid, een Ja voor genoeg is genoeg.

En dat het Nee gehoord wordt,
het Nee tegen vernieling, beschadiging, plundering. Dat het Nee klinkt tegen alles wat uw schone wereld bevuilt en bevlekt.

God, koester en verwarm de hoop in ons, dat er een tijd zal zijn aan angst en pijn voorbij. Dat er een tijd zal zijn aan vijandschap en strijd voorbij. Voor de weg die we gaan, deze 40 dagen, in alle veranderingen, dat de hartenklop van Uw liefde ons geleidt

~ Noorderlichtgemeente, viering 26-2-2023

Één reactie op “Gebed”

Fijn dat de woorden van dit gebed nog een keer klinken. Een zinnetje dat mij raakt: ……dat er een tijd zal zijn aan angst en pijn voorbij…….
Zoals de lijdenstijd die uitloopt op Pasen.

Reacties zijn gesloten.