Categorieën
2021

Aswoensdag

Vandaag is het aswoensdag, de eerste dag van de vastentijd. We leven veertig dagen toe naar het Paasfeest. Het zijn veertig dagen van bezinning, net zoals die 40 dagen van Jezus ooit, in de woestijn. Je kunt je afvragen hoe je deze periode dit jaar kunt en wilt inrichten. Wordt het een tijd van klassiek vasten of juist even plezier maken (Trouw, 2021)? Hoe het ook zij, op deze website willen we inspiratie met elkaar delen, samen op weg gaan, de tijd van verwachting door. Wetend dat de lente komt…!

De veertig dagen staan dit jaar in het teken van de werken van barmhartigheid. Het gaat eigenlijk zeven weken lang over hoe je voor iemand kunt zorgen, hoe je kunt omzien naar elkaar. In mijn hoofd ging automatisch een Elly en Rikkert liedje zingen (ach, daar heb ik eigenlijk ook niet zoveel voor nodig). “Wat jij ooit gedaan hebt aan aan de minste van mijn broeders”, zegt Jezus, “dat heb jij aan Mij gedaan…”

Elke week zal er een ander werk van barmhartigheid (zijdelings) voorbij komen. Soms van een afstandje, soms in close-up. Met elke woensdag een uitdaging om mee aan de slag te gaan, en op de andere dagen geluid, beeld, poëzie, persoonlijke gedachten van medereizigers. Reageren kan heel simpel hier onder of boven. Zo gaan we nog meer samen! Doe je mee?

(c) Myrthe

Challenge!

Het thema van deze week is de zieken bezoeken.
Ben jij wel eens op ziekenbezoek geweest? Wat deed je toen? Wat zei je? Of juist niet? Wat vind jij zelf eigenlijk fijn als je ziek bent?

Een uitdaging voor deze week:
Besteed eens wat extra aandacht aan iemand die ziek is. Stuur een kaartje (hier koop je een postzegelcode), maak een mooie tekening, zet een fruitmand voor de deur, bel iemand op. Wat doe jij?

2 reacties op “Aswoensdag”

Wat leuk dat liedje van Elly en Rikkert. En de uitleg over de zeven (of acht?) werken van barmhartigheid.
Goed gedaan Mirthe!

Reacties zijn gesloten.